Priprema prve, crne kore: Umutiti penasto jaja. Dodati šećer i mutiti oko desetak minuta dok masa ne pobeli. Sipati otopljenu čokoladu, dodati lešnike, prezlu i prašak za pecivo, promešati i sve sastojke sjediniti. Koru peći u plehu obloženim pek papirom prečnika 32 cm oko 30 do 35 minuta na srednjoj šini. Pečenu koru ohladiti 5 minuta i osloboditi pek papira. Izručiti na tacnu.
Priprema druge, žute kore: Umutiti penasto belanca sa malo soli ( na vrh noža ). Dodati šećer i mutiti dok sneg ne postane čvrst. Dodati prezlu, blanširane mlevene bademe i prašak za pecivo. Sve sjediniti i peći u plehu obloženim pek papirom prečnika 32 cm oko 30 do 35 minuta na srednjoj šini. Pečenu koru ohladiti 5 minuta i osloboditi pek papira. Izručiti na tacnu.
Fil za tortu pripremiti na sledeći način: Na pari skuvati krem od žumanaca, mleka, vanil- šećera, 100 gr šećera, bele čokolade i praška za puding. Na kraju dodati limunov sok. Skloniti sa pare i ohladiti. Penasto umutiti margarin ili puter (ko kako voli) sa 100 gr šećera. Dodavati u umućen margarin kašiku po kašiku ohlađenog krema i dalje mutiti mikserom dok se krem ne potroši. Filovati prvo crnu koru, preklopiti žutom korom i ponovo staviti fil.
Na kraju tortu ukrasiti sa dva šlaga u prahu umućenim u 200 ml kisele vode prema uputstvu i rendanom čokoladom. Tortu ostaviti preko noći u frižderu da se ohladi i stegne.
Porcija za odraslu osobu - 90 g
Energetska vrednost porcije - 310 kcal
Natrijum - 268 mg
Masti - 19 g
Masti (%) - 53 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 167 mg
Belančevine - 7 g
Belančevine (%) - 9 %
Ugljeni hidrati - 30 g
Ugljeni hidrati (%) - 38 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 45 g
Energetska vrednost porcije - 155 kcal
Natrijum - 134 mg
Masti - 9.5 g
Masti (%) - 26.5 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 83.5 mg
Belančevine - 3.5 g
Belančevine (%) - 4.5 %
Ugljeni hidrati - 15 g
Ugljeni hidrati (%) - 19 %
Vlakna - 1 g