Toggle Navigation

 

Punjeno lisnato testo

Nije komplikovano kao što izgleda, probajte i nećete pogrešiti...

Plativoo
Priprema

Iseckajte luk na sitne kockice i na malo ulja ga prodinstate i dodate mleveno meso. Dinstate dok meso ne pobeli oko 10 minuta ukupno. Posoliti ga i začiniti po ukusu. Krompir i šargarepu iseckajte na sitne kockice. Dodajte u tiganj gde se prži meso krompir, šargarepu i miks smrznutog povrća (ne mora da se ranije kuvati, dovoljno je da se odmrzne). Sve to zajedno dinstati, dodati so i vegetu i dinstati oko 10 do 15 minuta. Jedan deo lisnatog testa razvijete na brašnu koliko možete. Tepsiju namastite ili nauljite i prebacite preko nje razvijeno testo. Sipate na testo pripremljenu masu od povrća i poravnajte. Opsečete testo oko tepsije i stavite je u predhodno zagrejanoj rerni na 15–tak minuta da se testo malo zapeče (a i povrće). Nakon tog vremena, izvadite i prelijete jajima koja ste penasto umutili, dodali brašno, mleko, so i pavlaku. Drugi deo testa takodje razvijete i napravite tračice koje prvo poslažete u razmacima preko tepsije popreko, pa isto tako u razmacima i uzduž tepsije. Vratite u rernu na još 15 minuta da se zapeče.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

90 min.

Autor:

s.pavlovic

Sastojci

    • 1 velika glavica crnog luka
    • malo ulja
    • 300 g mlevenog mešanog mesa
    • 1 krompir
    • 1 šargarepa
    • 3 kašicice vegete
    • 3 jajeta
    • 2 kašike brašna
    • 2 dl mleka
    • 2 supene kašike kisele pavlake