Toggle Navigation

 

Integralni hleb od bundeve

Idealno za večeru uz džem i čaj.

Plativoo
Priprema

1. Bundevu očistiti, iseći na manje komade i skuvati. Ispasirati, odvojiti 300 ml (biće malo više). 2. U jednoj činiji pomešati brašno, so, cimet, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. 3. U drugoj činiji mikserom umutiti puter, med i šećer. Dodati jaja i nastaviti mućenje minut-dva. Varjačom umešati pire od bundeve. 4. Sipati brašno, izmešati varjačom. 5. Dodati orahe, lešnike i sitne komade čokolade i lagno promešati. 6. Testo sipati u pleh obložen papirom (moj pleh je 23x13x8 cm). Peći oko 10 minuta na 250*C, pa još 40-ak minuta na 180*C. 7. Hleb izvaditi iz kalupa i ostaviti da se dobro ohladi pre sečenja.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

anavlada

Sastojci

    • 250 g integralnog pšenicnig brašna
    • 1 kesica mlevenog cimeta (5g)
    • 1 ravna kašičica praška za pecivo
    • 1 ravna kašičica sode bikarbone
    • 75 g putera
    • 80 g meda
    • 100 g šećera
    • 1 vanila ekstrakt
    • 2 jaja
    • 300 ml pirea od bundeve (oko 400-500 g sirove)
    • 60 g mlevenih oraha
    • 20 g lomljenih lešnika
    • 80 grama komadića čokolade