Toggle Navigation

 

Praške rolnice

Lako se pravi i veoma je ukusno glavno jelo.

Plativoo
Priprema

Od mlevenog mesa, sitno iseckanog luka, šargarepe, krompira (ili sve izmiksano u blenderu), peršuna sitno iseckanog, ocedjenog hleba, 1 jaja i začina, umesiti smesu i ostaviti da odstoji pola sata. Na svaki list praške šunke staviti kašiku mesnog fila i umotati u rolnicu. Redjati u podmazanu tepsiju i peći u rerni zagrejanoj na 200*C oko 35 minuta. Kada je pečeno na svaku rolnicu staviti tanki listić sira trapista. Služiti toplo uz krompir pire i zelenu salatu! Prijatno!

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

45 min.

Autor:

jacazmaj

Sastojci

    • 500 g mlevenog mesa
    • 100 g crnog luka
    • 50 g šargarepe
    • 1 vezica peršuna
    • 200 g krompira
    • 1 jaje
    • 2 parceta hleba potopljenog u pola dl mleka
    • so
    • biber
    • 250 g praške šunke
    • 200 g sira trapista