Toggle Navigation

 

Pohovana piletina u limun sosu

Nije teško spremiti, a tako je ukusno...

Plativoo
Priprema

Isečemo belo meso na šnicle, dobro istučemo tučkom, začinimo dodatkom za jelo (povegetimo), pobiberimo, stavimo kašiku sira i zamotamo u štrudlicu tako da se sir ne vidi i ne curi, zatim u brašno, pa jaja i na kraju u prezlu. šnicle pečemo u vrelom ulju. Za to vreme spremamo sos, tako što u tiganj stavimo 1 dl ulja i u njega toliko brašna da bude srednje gustine, a zatim dodajemo sok  i narendanu koru od pola limuna, posolimo i ostavimo da proključa. Gotov sos sklonimo sa vatre. Pohovanu piletinu serviramo na tanjir, prelijemo sosom od limuna i poslužimo. 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

DraganCheF

Sastojci

    • 400 g pilećih grudi
    • 100 g mladog kravljeg sira
    • 1 limun
    • 5 dl ulja
    • prezla
    • brašno
    • 2 jaja
    • biber