Toggle Navigation

 

Krem čorba s pohovanom piletinom 2in1

Krompir čorba na drugačiji način

Plativoo
Priprema

Skuvati oljušten krompir, šargarepu i luk. Zatim sve to ispasirati da bude kašasto. Vratiti pasirano povrće u vodu u kojoj se kuvalo i začiniti i po potrebi doliti vodu. Na malo ulja upržiti brašno i zapržiti čorbu. Piletinu ispohovati, dodati u čorbu, i nastaviti još malo s kuvanjem. ( meso možete i naknadno dodati u čorbu, odnosno prilikom serviranja). 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

60 min.

Autor:

aleksa

Sastojci

    • 3 veca krompira
    • 3-4 šargarepe
    • 1 glavica crnog luka (može i praziluk)
    • 1 kašika brašna
    • malo ulja
    • lovorov list
    • 1 jaje
    • brašno
    • prezla
    • 4 panglovana pilećih bataka ili zabatka
Ključne reči:
piletina krompir šargarepa luk