Toggle Navigation

 

Hasan pašine ćufte

Evo i jednog recepta iz turske kuhinje.

Plativoo
Priprema

Zagrejati rernu na 180 stepeni. Promešati mleveno meso, hleb, sitno iseckan luk i jedno jaje, dodajući malo vode po potrebi. Od pripremljene mase praviti ćufte, poredjati ih na pleh namazan maslacem i peći 25 minuta. Prohladiti ćufte. Krompir skuvati pa napraviti pire. Promešati pire, mleko, maslac, jaje i posoliti po ukusu. Staviti u šerpu pa kuvati oko 5 minuta. Ćufte filovati pireom. Preliti promešanim paradajz pireom sa malo vode pa zapeći u rerni još oko 20 minuta.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

vlada nis

Sastojci

    • 1 kašika paradajz pirea
    • 2 jaja
    • 1 kašika mleka
    • stari hleb
    • 2 kašike maslaca
    • so
    • biber
    • 1 glavica crnog luka
    • 3 krompira