Toggle Navigation

 

Gurmanska čorba

Predivna čorba.

Plativoo
Priprema

Na zagrejanom ulju izdinstati sitno naseckan crni luk pa dodati komade piletine, kratko propržiti i naliti vodom da se dinsta na umerenoj temperaturi. Kada meso omekša dodati očišćeno mešano povrće i krompir isečen na kriške, smesu začiniti alevom paprikom, pasiranim paradajzom, 1 kašikom suvog začina, po sopstvenom ukusu dodati biber i naliti vode po potrebi. Pred kraj kuvanja dodati brašno razmućeno u nekoliko kašika hladne vode, dodati i jednu svežu papriku (zelenu) i sve zajedno kuvati još 10 minuta. Gurmansku čorbu posuti sitno naseckanom mirodjijom.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

Jasmina Agic

Sastojci

    • 500 g mešanog povrća
    • 300 g mladog krompira
    • 1 glavica crnog luka
    • 1 kašika aleve paprike
    • so
    • 1 kašika suvog zacina
    • 2 kašike pasiranog paradajza