Toggle Navigation

 

Grašak

Moje omiljeno jelo...

Plativoo
Priprema

Na vrelom ulju propržite sitno seckan crni luk, zatim dodajte meso i pržite dok se lepo ne uprži. Dodajte pola kockice za supu, alevu papriku, sve to lepo izmešati i skloniti sa vatre. šargarepu iseckajte na kolutove, a krompir na sitne kockice i sa ostatkom (polovinom kockice za supu) skuvajte. Dodati grašak iz konzerve (ako je iz zamrzivača, prethodno ga prelijte vrelom vodom i pustite da odstoji minut-dva, a vodu bacite, isperite ga hladnom vodom i ocedite) u kuvani krompir i šargarepu, izmešati i dodati mleveno meso. Po želji posolite i pobiberite. Dodati vodu prema potrebi i pustiti da vri 5 minuta. U šoljici od kafe sipati vodu i dodati 1 kašiku brašna, izmešati i sipati polako u grašak. Ostaviti da vri 10 minuta na tihoj vatri, isključiti i ostaviti da se dokrčka na ringli. Služiti uz pavlaku ili kiselo mleko. Prijatno!!!

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

s.pavlovic

Sastojci

    • 1 glavica crnog luka srednje veličine
    • 200 g mlevenog mešanog mesa
    • 1 pakovanje graška iz konzerve
    • 1 šargarepa
    • 1 krompir
    • 1 kockica kokošije supe
    • 1 kašicica mešavine zacina
    • malo soli
    • ulje
    • voda
    • brašno