Toggle Navigation

 

Engleska mućkalica

jednostavno jelo...

Plativoo
Priprema

1. Na ulju kratko propržiti sitno iseckan crni luk, dodati mleveno meso i pržiti oko 5 minuta. Dodati iseckan paradajz, crvenu mlevenu papriku, biber, so i iseckan peršun. 2. U šoljici vode razmutiti brašno, sipati u prethodnu masu i krčkati još oko 5 minuta. 3. Krompir iseckati na kockice, pa skuvati u posoljenoj vodi. Začiniti peršunom i poslužiti uz mućkalicu.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

ukidaki

Sastojci

    • ulje
    • 1 glavica crnog luka
    • 300 g mlevenog mesa
    • 3 paradajza
    • so
    • biber
    • peršun
    • 1 šoljica vode
    • 1 kašika brašna
    • 3 krompira