Za dve osobe dovoljno je 2-3 veće veze sremuša, kašika putera (ili ulja), kašika brašna, mleka po potrebi (otprilike 1 šolja) i pola kašikice soli. Sremuš dobro operite i sitno ga iseckajte da li u blenderu ili nožem na dasci svejedno, bitno da je što sitnije iseckan. Pošto njega možete jesti i presnog, ne morate ga prethodno kuvati, tj. blanširati. Na puteru (ili ulju) propržite brašno, dodajte iseckan sremuš, posolite i sipajte otprilike jednu šolju mleka. Mešajte neprestano da ne zagori na srednjoj temperaturi, dok sremuš ne provri. Ako sremuš dodajete španaću, onda prvo španać malo probarite i tek onda naseckajte. Postupak kuvanja je isti, odnosno umesto belog luka u zapršku stavljam sremuš. Kada kuvam španać, za dve osobe mi je više nego dovoljna količina od 1/2 kg španaća i jedna veza sremuša. Kao i uz španać, uz ovaj čušpajz najbolje ide jaje pečeno na oko, ili zavijače (hleb u jajetu).