Toggle Navigation

 

Keks torta

Brza i laka poslastica

Plativoo
Priprema

Zagrejati slatku pavlaku, ali paziti da ne provri, dodati čokoladu, promešati i rastopiti. Smesu ostavitit da e ohladi. Dodati umućeni puter, šećer u prahu i orahe, promešati i sjediniti smesu. U većoj vangli izlomiti na krupnije komade 1 kg petit  keksa pa keks preliti sa prethodno pripremjenom  smesom . Izmešati varjačom pa u tepsiju staviti alu foliju. Na foliju izručiti smesu, lepo oblikovati i ostaviti da prenoći. Sutradan ulupati 3 kesice šlaga, ukrasiti tortu i poslužiti. Prijatno

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Sastojci

    • 1 kg petit keksa
    • 1 l slatke pavlake
    • 300 g čokolade
    • 250 g putera
    • 300 g šećera u prahu
    • 300 g seckanih oraha
Ključne reči:
petit keks šlag