Toggle Navigation

 

Djus od pomorandže

proces pravljenja djusa je 3 dana

Plativoo
Priprema

Ovaj sok se pravi 3 dana

1 dan. 1 kg pomorandži dobro oprati. Cele pomorandže staviti u šerpu naliti vodom i preko pomorandži sipati 2 supene kašike soli i ostaviti 24 sata da odstoje.  2 dan. pomorandže izvaditi iz vode, vodu baciti a pomorandže dobro oprati i iseckati na kockice zajedno sa korom. Staviti iseckane pomorandže u šerpu i naliti sa litar vode i u to dodati sok od 3 iscedjena limuna i ostaviti 24 sata da odstoji. 3 dan. U šerpu u kojoj stoje iseckane pomorandže dodati 1 kg šećera i staviti na ringlu. Kad provri kuvati 15 minuta zatim prohladiti i propasirati i procediti. Na dobijeni sok sipati 8 litara vode, promešati i to je to. Prijatno vam bilo uz vitamin C.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Sastojci

    • 1 kg pomorandži
    • 2 kašike soli
    • 3 limuna
    • 1 kg šećera
Ključne reči:
pomorandže voda limun šecer