Toggle Navigation

 

Plazma bananica torta

Veoma ukusno!

Plativoo
Priprema

Kora: Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno, ulje i mlevene lešnike. Sve izmešati varjačom. Razliti smesu u četvrtast pleh obložen papirom za pečenje. Peći 18 minuta u rerni na 180*C. Pečenu koru ohladiti i iseći na tri trake. 

Fil: 900 ml mleka staviti da se kuva sa 6 kašika šećera. U činiji pomešati 3 pudinga i 4 kašike brašna sa 100 ml mleka. U provrelo mleko sipati smesu i uz stalno mešanje kuvati dok se ne zgusne. Skuvan fil ohladiti. Dok se puding hladi, umutiti puter sa šećerom u prahu. U ohlađen puding dodati umućen puter sa šećerom i mutiti sa mikserom dok ne postane penast krem. Umućeni fil podeliti na dva dela, jedan deo ostaje žut, a u drugi dodati otopljenu čokoladu. 

Filovanje: Na tacnu staviti isečenu koru, pa polovinu žutog fila, poređati plazma keks namočen u mleko i premazati preostalim žutim filom. Zatim staviti drugu koru, malo pritusnuti rukom, poravnati, staviti polovinu fila sa čokoladom, poređati krem bananice i premazati preostalim čokoladnim filom. Zatim staviti treću koru i blago stisnuti rukama. Umutiti slatku pavlaku i ukrasiti celu tortu.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

  • Kore:
    • 6 jaja
    • 4 kašike šećera
    • 2 kašike brašna
    • 2 kašike ulja
    • 200 g seckanih lešnika
  • Fil:
    • 1 l mleka
    • 3 pudinga od vanile
    • 6 kašika šećera
    • 4 kašike brašna
    • 250 g putera
    • 125 g šećera u prahu
    • 200 g čokolade za kuvanje
    • 300 g plazma keksa (celog)
    • 12 bananica