Toggle Navigation

 

Čokoladno karamel kolač

Ovaj kolač je veoma ukusan za one koji vole karamel.

Plativoo
Priprema

Kora: umutiti belanca sa šećerom, pa dodati prašak za pecivo, brašno, ulje i rendanu čokoladu. Ispeći koru na 200*C. oko 30 minuta. Fil: staviti 300 ml mleka da provri. U d rugom sudu sastaviti i umutiti 50 ml mlek, žumanca, šećer i brašno. Zatim sipati smesu u mleko koje vri i skuvati gusto kao puding. Ostaviti sa strane da se hladi dok ne skuvamo karamel. Karamel: na tihoj vatri otopiti šećer, pa dodati puter isečen na kockice i mešati 2-3 minuta, zatim skloniti sa vatre i dodati skuvanom belom filu, mutiti mikserom dok se smese ne sastave. Koru preliti filom i ostaviti da se ohladi. Odozgo može čokolada, a može i šlag.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

6

Autor:

Sladana

Sastojci

    • potrebno za koru:
    • 5 kom. belanaca
    • 5 kašika šećera
    • 5 kašika brašna
    • 100 g rendane čokolade
    • 1 kašicice praška za pecivo
    • 1 caša (1 dl) ulja
    • fil:
    • 300 ml mleka
    • 3 kašika brašna
    • 1 kašika šećera
    • 50 ml mleka
    • šlag u prahu
    • 200 g šećera
    • 200 g putera
Ključne reči: