Toggle Navigation

 

Mesna pletenica

Fil ili testo kod ove pletenice dilema je šta je ukusnije!

Plativoo
Priprema

U 3 dl mlakog mleka staviti kvasac, so, šećer i malo brašna. Čekati da nadođe. U drugu posudu staviti jaje, ostatak brašna i polako sipati mleko s kvascem. Dobro umesiti testo, raditi ga sve dok ne prestane da se lepi na prste. Ostaviti ga da nadođe.

Crni luk iseckati, malo propržiti i dodati mleveno meso. Dinstati ga uz povremeno dodavanje vode. Pri kraju dodati paradajz pire, so i začine po ukusu.

Nadošlo testo premesiti i razvući oklagijom u pravougaonik debljine 0.5 cm. Bočne strane testa zaseći prema unutra na trake širine 1.5cm tako da u sredini ostane dovoljno prostora za punjenje. Spoljne trake sa obe strane pravougaonika preklopiti ka unutra da fil ne bi iscurio. U sredini naneti fil od mesa, a zatim zasečene trake isplesti.

Urađenu pletenicu premazati umućenim jajetom i posuti susamom. Peći u zagrejanoj rerni na 200*C, dok ne porumeni, oko 25 min.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

10

Autor:

stanalex9999

Sastojci

    • taco sosa
    • 600 g brašna
    • 1 kvasac
    • 300 ml mleka
    • 1 kašicica šećera
    • 1 kašika soli
    • 1 jaje
    • 150 g margarina
    • dinljene slanine u komadu
    • 400 g mlevenog mesa
    • 1 glavica crnog luka
    • 2 kašike paradajz pirea
    • 1 jaje
    • 5 kašika ulja
    • so
    • dresing:
    • žuti grejpfrut
    • 1 jaje
    • susam
Ključne reči: