Posebno isečemo piletinu i posolimo. U posebnoj činijici razmutimo dva jaja sa malo soli. Piletinu prvo uvaljamo u brašno zatim u jaja i stavimo u tiganj da se peče na vreloj masti. Kada je piletina pri kraju vadimo i stavljamo na tanjir. RIŽOTO: Posebno kuvamo pirinač u slanoj vodi, ali vodimo računa da se ne prekuva. Ocedimo ga i stavimo sa strane. U medjuvremenu u dublju šerpu stavljamo 1 kašiku masti i na ugrejanu mast sitno seckani crni luk, papriku, belo meso, so, biber, celer, mirodjiju, beli luk, šargarepu, dolijemo malo vode i ostavimo da se dinsta (povremeno dodajemo vodu i mešamo da ne zagori). Kada se to sve dovoljno dinstalo dodajemo obareni pirinač i jos nekoliko minuta kuvamo uz neprestano mešanje da ne bi zagorelo. Rižoto skidamo sa šporeta i serviramo uz pohovanu piletinu i salatu po želji.