Toggle Navigation

 

Budisavske kobasice

Kobasice su proizvodi omiljeni na našim prostorima od davnina...

Plativoo
Priprema

Svinjsko i juneće meso samleti prvo na šajbnu od 8 mm, a zatim ponovo samleti na šajbnu prečnika 6 mm zajedno sa belim lukom. Leđnu slaninu iseći na sitne kockice, dodati u samleveno meso i izmešati. Začiniti smesu kimom, slatkom i ljutom paprikom, dodati soli i bibera po ukusu i izmeašti. Da bi se smesa lakše izmešala dodati i malo vode. Gotovom smesom puniti creva za kobasice i staviti u smoker na dimljenje oko 2 sata. Odimljene budisavske kobasice ostaviti na hladnom da se suše oko dve nedelje ili ih odmah peći.  

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • mlevene slatke crvene paprike
    • prirodna creva za kobasice
    • goveđeg buta
    • soli
    • bibera
    • kima
    • mlevene crvene paprike
    • ljute tucane paprike
    • belog luka
    • voda
    • goveđeg mesa od vrata