Sečuanski biber Potiče iz istoimene kineske pokrajine, koju karakteriše vruća i vlažna klima. Zrna bibera su boje rđe, prečnika 4-5 mm. Toplog mirisa poput običnog bibera, blagog ukusa i manje ljut. Kao začin koriste se i listovi, sveži ili sušeni. Biberastog mirisa i ukusa s notom limuna. Patka, piletina i svinjetina se često začinjavaju sečuanskim biberom. Dobro se slaže sa đumbirom i zvezdastim anisom. Sečuanski biber je sastojak mlevene kineske začinske mešavine “pet začina” i japanske shichimi togarashi. Gvinejski biber Ili Melegueta biber, sitno je nepravilno seme žbuna iz porodice đumbira. Prečnik braon-crvenih semenki je 3-4-cm. Potiče iz tropske zapadne Afrike, uglavnom iz Gane. Portugalci su ga doneli iz Gvineje u Evropu. Englezi ga nazivaju rajskim zrnevljem. Često je upotrebljavan u vreme renesanse, čime se začinjavalo srednjovekovno vino Hippocras. Mirisom podseća na biber a ukusom je srednje ljut s tonovima bibera, kardamoma i đumbira. Upotrebljava se u kuhinjama zemalja zapadne Afrike i Maroka. Kubeba biber Čine ga osušeni nezreli plodovi biljke koja naraste do 6 metara. Sličan je crnom biberu a potiče iz jugoistočne Azije. Njima začinjavaju cigarete i piće. Ukus mu je ljut, znatno blaži od crnog i belog bibera. Gorkast, aromom podseća na kamfor. Betel biber Potiče iz istočne Indije. Tamo mnogi žvaću listove ove biljke kako bi osvežili dah. Amalaga biber Potiče iz Jamajke. Sitnog zrna, ukusom je sličan crnom biberu.