Kvasac razmrviti, posuti šećerom, preliti mlakom vodom i ostaviti da nabubri.
U činiju staviti brašno, dodati jaje, pripremljen kvasac i so i umesiti glatko testo. Izvaditi iz posude, premesiti i ostaviti na toplom mestu da se udvostruči.
Za to vreme na ulju propržiti sitno iseckan crni i beli luk, dodati mleveno meso i dinstati par minuta.
Sitno iseckati ljutu papričicu, dodati u meso, posoliti, pobiberiti i dodati paradajz pelat. Ostaviti da se ukrčka i prohladiti.
Testo istanjiti oklagijom i modlom vaditi krugove. Na donji deo testa staviti malo nadeva, preklopiti, pritisnuti viljuškom da se ne bi odlepilo prilikom pečenja i peći u dubokoj i vreloj masnoći.
Gotove uštipke ređati na papirne ubruse da bi se ocedio višak masnoće i servirati.
Porcija za odraslu osobu - 210 g
Energetska vrednost porcije - 390 kcal
Belančevine - 24 g
Belančevine (%) - 26 %
Masti - 9 g
Masti (%) - 21 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 100 mg
Ugljeni hidrati - 51 g
Ugljeni hidrati (%) - 53 %
Natrijum - 298 mg
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 105 g
Energetska vrednost porcije - 195 kcal
Belančevine - 12 g
Belančevine (%) - 13 %
Masti - 4.5 g
Masti (%) - 10.5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 50 mg
Ugljeni hidrati - 25.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 26.5 %
Natrijum - 149 mg
Vlakna - 1.5 g